Bol kahkahalı, neşeli ve güzel bir hafta geçirmemiz dileğiyle herkezlere selamlar,
Patlıcan'ı denli çok sevdiğimi sanırım çoğu kişi biliyor.Mümkünse her türlüsünü yiyebilirim.Ayrıca böreklere, çöreklere de çok yakıştırıyorum.
Annem Ankarada- Teyzemde İstanbulda olduğundan,Ablamlar zaten bizde kalıyorlar :) birde İlhan Amcam'ı çağırdık Pazar günkü kahvaltıya. Bu nedenle Pazar günkü kahvaltı hazırlama işi yine benim ellerimden öpmüş bulundu :).Çok isabetli bir karar verip, Patatesli ve patlıcanlı 2 çeşit pide hazırlamayı uygun gördüm.
Pidenin hamur tarifini portakal ağacından aldım.Evdekiler bu pidelere bayıldılar. Gerçekten çok leziz oldular.Bu nedenle bir gün mutlaka yapmanızı tavsiye edeceğim.
Açıkcası ben patlıcanlı pideyi daha çok sevdim.Tam bana hitap ediyordu.Tabi sizler İç malzemelerini istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz.Fakat patlıcanı mutlaka deneyin derim ben!!
Ertesi güne bayatlama yok, yumuşama yok.Bu tarif'e bayıldım ben.
Malzemeler;
Hamur için;
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup, iç malzemeleri hazırlanıncaya kadar dinlendirmeye bırakıyoruz.
İç malzemeleri hazırlayıp, içlerine birer damla sıvı yapı döküp karıştırıyoruz.Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte hamurlardan yumaklar koparıp, pide şekline getirerek içini açıp, iç malzemelerini dolduruyoruz.Üzerinede yumurtanın sarısını sürüp,175 derecelik fırında 25-30 dk pişirin.
Not: İç malzemelerini azıcık kavurupda o şeklide de hazırlayabilirsiniz.
Afiyetler Olsun...
Patlıcan'ı denli çok sevdiğimi sanırım çoğu kişi biliyor.Mümkünse her türlüsünü yiyebilirim.Ayrıca böreklere, çöreklere de çok yakıştırıyorum.
Annem Ankarada- Teyzemde İstanbulda olduğundan,Ablamlar zaten bizde kalıyorlar :) birde İlhan Amcam'ı çağırdık Pazar günkü kahvaltıya. Bu nedenle Pazar günkü kahvaltı hazırlama işi yine benim ellerimden öpmüş bulundu :).Çok isabetli bir karar verip, Patatesli ve patlıcanlı 2 çeşit pide hazırlamayı uygun gördüm.
Pidenin hamur tarifini portakal ağacından aldım.Evdekiler bu pidelere bayıldılar. Gerçekten çok leziz oldular.Bu nedenle bir gün mutlaka yapmanızı tavsiye edeceğim.
Açıkcası ben patlıcanlı pideyi daha çok sevdim.Tam bana hitap ediyordu.Tabi sizler İç malzemelerini istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz.Fakat patlıcanı mutlaka deneyin derim ben!!
Ertesi güne bayatlama yok, yumuşama yok.Bu tarif'e bayıldım ben.
Malzemeler;
Hamur için;
- 2 yumurta akı (Sarısı pidelerini yüzüne)
- 300 gr Margarin (Oda sıcaklında)
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı Un
- 1 pk kabartma tozu
- 3 adet orta boy Patates
- 2 adet yeşil soğan
- Maydanoz
- Tuz,karabiber,pulbiber
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet yeşil soğan
- 2 adet domates
- Tuz, karabiber,Pulbiber
Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup, iç malzemeleri hazırlanıncaya kadar dinlendirmeye bırakıyoruz.
İç malzemeleri hazırlayıp, içlerine birer damla sıvı yapı döküp karıştırıyoruz.Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte hamurlardan yumaklar koparıp, pide şekline getirerek içini açıp, iç malzemelerini dolduruyoruz.Üzerinede yumurtanın sarısını sürüp,175 derecelik fırında 25-30 dk pişirin.
Not: İç malzemelerini azıcık kavurupda o şeklide de hazırlayabilirsiniz.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder