Kakaolu Vanilyalı Kek



Malzemeler:
· 3 yumurta (oda ısısında)
· 1 1/2 su bardağı tozşeker
· 1 su bardağında biraz az sıvıyağ
· 1 su bardağı süt
. 3 su bardağı un

· 1 paket (2 tatlı kasığı) kabartma tozu
· 1 paket vanilya

. Yarım çay kaşığı karbonat ve 1/4 çay kaşığı tuz
· 2 tepeleme yemek kaşığı toz kakao + yarım çay bardağı su


Yapılışı:Yumurtaları ve sekeri yaklaşık 5 dakika yüksek hızda krema gibi olana kadar çırpın.
Sıvı yağı yavaşça akıtarak ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından sütü ekleyin. Unu, kabartma tozunu, bir çimdik tuzu, vanilya ve 1 çay kaşığı karbonat ile birlikte eleyerek ekleyin. Düşük hızdaki mikserde hamur yoğurma bölümünde düşük devirde karıştırmaya devam edin.
Karışımı biri daha az olacak şekilde ikiye ayırın. Az olana kakaoyu ilave edip karıştırın. Beraberinde yarım çay bardağı su ilave edin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza önce sade karışımı dökün. Üstüne kakaolu karışımı gezdirerek dökün. Beyaz hamurları kaşıkla siyahın üzerini kapayacak şekilde aşağıdan yukarı hareketlerle hafifçe siyahları kapatın. Kakaolu bölüm üstte olunca simsiyah yanmasın. Önceden Isıtılmış 175C dereceli fırında kızarana ve kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin
Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler