Ramanzandı, bayramdı, düğünler, balayılardı, şükür hepsini atlattık.Ve ben her zamanki gibi Yeni evime alışmaya çalışırken , çok sevdiğim işim'e başlamış bulunmaktayım.
Çoğu blogur dostlarım büyük ihtimal gelinliğimle görmemiş olabilirler diye düşünüyorum.Bu nedenle tarifimizden sonra 1 tanecik resmimizi ekliyorum. Daha geniş bir zamanda ise bir kaç poz ve balayından kareleride yayınlamayı düşünüyorum.
Bu tarif bilmiyorum, İzmir'e mi yada Ege bölgesine mi ait bilmiyorum ama, 11 yıl önce çok sevdiğim yengem sayesinde tadıp, tadı damağımda kalmıştı.Tarifi kendime göre biraz değiştirdim mesela, patates ve sarımsak ekledim.Evde kabakta olsaydı onuda eklerdim açıkcası.
Yeni hayatıma başlarken de, dolayısıyla da yeni tarifleri de sık sık denemeye çalışıyorum.Ben değil ama eşim şimdiden kilo almaya başladı bile :)
Deneyecekler için şimdiden Afiyetler Olsun...
Bazen eşimden eleştiriler alsamda, bu böreğe inanın bayıldı.
Hımmmm Mis missss...
Malzemeler;
Bizimle aynı hafta içinde Düğünleri Olan Canım Kuzenim Emrah ve Eşi Sevgili Özge...
Güzel bir hafta geçirmeniz Dileğimle,
Sevgilerimle;
Çoğu blogur dostlarım büyük ihtimal gelinliğimle görmemiş olabilirler diye düşünüyorum.Bu nedenle tarifimizden sonra 1 tanecik resmimizi ekliyorum. Daha geniş bir zamanda ise bir kaç poz ve balayından kareleride yayınlamayı düşünüyorum.
Bu tarif bilmiyorum, İzmir'e mi yada Ege bölgesine mi ait bilmiyorum ama, 11 yıl önce çok sevdiğim yengem sayesinde tadıp, tadı damağımda kalmıştı.Tarifi kendime göre biraz değiştirdim mesela, patates ve sarımsak ekledim.Evde kabakta olsaydı onuda eklerdim açıkcası.
Yeni hayatıma başlarken de, dolayısıyla da yeni tarifleri de sık sık denemeye çalışıyorum.Ben değil ama eşim şimdiden kilo almaya başladı bile :)
Deneyecekler için şimdiden Afiyetler Olsun...
Bazen eşimden eleştiriler alsamda, bu böreğe inanın bayıldı.
Hımmmm Mis missss...
Malzemeler;
- 3 adet orta boy Patlıcan
- 1 adet Kuru soğan
- 2 adet Papates
- 3 diş Sarımsak
- 250 gr kıyma
- 3 adet yumurta
- 1 adet Domates
- 6 Adet Yeşil Biber
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Kuru soğanlar yemeklik olarak doğranıp, pilav tenceresinde, sıvı yağ ile kavrulur.
- Kavrulan soğanlara, kıymaları ekleyip, hafifçe kavuruyoruz.
- Patlıcanlar soyulup, küçük küçük küpler halinde kesilir .
- Patateslerin kabukları soyulur ve rendelenir.Patlıcan ve patatesler kıymanın içine ilave edilir.
- Yumurlarıda patlıcanlı karışıma eklenip, yağlanmış tepsiye bastırılır.
- Üzerini Domates ve Yeşil biberler ile süsleyip,175 derecelik fırında 45dk. pişiriyoruz.
Bizimle aynı hafta içinde Düğünleri Olan Canım Kuzenim Emrah ve Eşi Sevgili Özge...
Güzel bir hafta geçirmeniz Dileğimle,
Sevgilerimle;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder