Ekmek denildimi benim akan sular duruyor. Seviyorum cesit cesit ekmekleri. Hic yemekde aramam ekmegim disime, damagima uygunsa. Peynir,zeytin, birde cay ehh daha ne ile tadi cikar mis gibi ekmeklerin. Ekmek sismanlatir derler evet sismanlatir, biz de az yeriz o zaman. Yiyemiyorum Amerikan ekmeklerini, ya Firansiz ekmegi yada Italyan ekmegi almam lazim. Yadaaa kendim yapmam lazim. Son tercih beni daha cok keyiflendiriyor. hem eglenceli hemde lezzetlii :)) Bazlama, yufka derken birde tandir ekmegi yaptim. Harika oldu cocuklar cok begendi. Tavsiye ederim ama az yemek kaydi ile.
MALZEMELER.
2 kg un
1 litre sicak su
2 corba kasigi maya
2 corba kasigi tuz.
1 kase kadar misir unu
YAPILISI
Ilik suda mayayi eritin ve suyun yuzunde, goz goz kabarciklar olmasini bekleyin.
Un ve tuzu suya ekleyin ve yogurun, en az 15 dakika yorugmaniz gerekiyor.
Yogrulan hamurun uzerini kapatin ve iki misli olana dek kabarmasini bekleyin.
Kabaran hamurdan portakal buyuklugnde bezeler alip merdana ile unlu zeminde bir tabak buyuklugun de aci. Firini en yuksek derecede isitin ve firina bir pizza tasi koyun.
Pizza tahtasina biraz misir unu serpin ve bir hamur alin. Isinan pizza tasina hamuru yavasca kaydirin ve firinin kapagini kapatin . Ekmeginiz 6 dakikada kabaracaktir. Kabaran ekmek kizarinca firindan cikarin. Hamurlar bitene dek islemi tekrarlayin.
Resimde gordugunuz gibi kipkirmizi ekmekleriniz olacak.Afiyet olsun
Sevgiler
Sefa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder