Malzemeler (2 kişilik):
1/2 hindi göğüs eti
1 orta boy patates
1 domates
1 çay bardağı soya sosu
1 diş sarımsak
Acı biber sos (şart değil)
Yapılışı:
Hindi kuşbaşı doğrayıp, sarımsaklı soya sosunda en az yarım saat bekletin. Patatesleri küp küp kesip kızartın, tabağa alın. Hindileri tavada yüksek ateşte hafif yaka yaka kavurun. Patateslerin üzerine yayın. En son domatesleri enlemesine dilimleyip, hindileri pişirdiğiniz tavada hafif yakarak ızgaralayın (biraz chilli sos dökebilirsiniz üzerlerine) ve hindilerin üzerine yayın.
Çok basit, lezzetli ve kısa zamanda olan bir yemek. Yani tam tembel ev kadınlarına göre. Sunumu da güzel yaptınız mı ki bütün iş sunumda, kimse 2 dakika da uydurduğunuzu anlamaz. Böyle tava yemekleri sağlıksız olsa da n'apalım, kolay...
Afiyet olsun!
1/2 hindi göğüs eti
1 orta boy patates
1 domates
1 çay bardağı soya sosu
1 diş sarımsak
Acı biber sos (şart değil)
Yapılışı:
Hindi kuşbaşı doğrayıp, sarımsaklı soya sosunda en az yarım saat bekletin. Patatesleri küp küp kesip kızartın, tabağa alın. Hindileri tavada yüksek ateşte hafif yaka yaka kavurun. Patateslerin üzerine yayın. En son domatesleri enlemesine dilimleyip, hindileri pişirdiğiniz tavada hafif yakarak ızgaralayın (biraz chilli sos dökebilirsiniz üzerlerine) ve hindilerin üzerine yayın.
Çok basit, lezzetli ve kısa zamanda olan bir yemek. Yani tam tembel ev kadınlarına göre. Sunumu da güzel yaptınız mı ki bütün iş sunumda, kimse 2 dakika da uydurduğunuzu anlamaz. Böyle tava yemekleri sağlıksız olsa da n'apalım, kolay...
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder