Yazin mutfagin kiral sebzesi bana gore Patlican ,kralice si de domates . Eh biberde vezir olsun artik :))) . Her haliyle bir cok kisinin can simidi patlican . Borek yap, salata yap , tursu yap, kaynat, kizart sosla, yogurtla alla pulla masalarin bas kosesine yerlestir .
Hem pratik, hem ekonomik, hem saglikli hemde lezzetli. Eeee baska neler dene bilirki patlicna hakkinda ????
Yapmasinida yemesinide sevdigim bir patlican yemegi yayanlayayim. Mevsimi iyice gecmeden belki sizlerede bir fikri olur.
MALZEMELER
1 kg patlican
1/2 kg kiyma
2 adet kuru sogan
5 dis sarimsak
3 adet domates
1 cy,b sivi yag
5,6 adet sivri biber
1 cy,k kurunane
tuz
YAPILISI
Alacali soydugunum patlicanlari dorde uzunlamasina bolun ve parmak uzunlugunda dograyin.
Uzerine bol tuz atip 10 dakika bekletin , sonra yikayip suzun ( ben tuzlu suda bekletmiyorum )
Suyu sizan patlicanlari bir kabin icin de sivi yagin yarisi ile iyice yaglayip firintepsisine yayin.
200 C yada 300 F sicakliginda isinan firina da yaklasik 30, 40 dakika kizartin ( normalde musakka kizartilarak yapilir ama ben son donemlerde firnda kizartiyorum.
Patlicanlar firinda kizarirken kiymayi yarim cy,b siviyag da hafif kavuralim. kavrulan kiymaya incecik kiydigimiz k.sogani ve sarimsagi ekleyelim. Sogan ve sarimsagi da cok oldurmaden zar seklinde dogradigimiz domatesleri ilave edip domatesler susyunu iyice salana dek kavuralim.Kavrulan harca kurunane ve tuzunu ekleyelim.
Firinda kizaran patlicanlarin uzerine kavrulan kiymali harci yayalim 1 su bardagi suyuda esit sekilde ilave edelim. En son uzerine sivri biberleri dizip firinda 15 dakika pisirelim.
Firinda 10 dakika dinlenen musakkamiz servise hazirdir.
Sefa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder