Hashaşlı - Pudingli Pasta

Bu pastayı Cafe Portakal'da gördüğüm zaman hayran kalıp, "mutlaka yapmam gerek" dedirtmişti bana.
Velhasıl, Cumartesi günü yapıp, Pazar günü afiyetle yedim.Yedim ama  sadece bir dilim  tabi :) Yoksa böyle giderse verdiğim kiloların tamamını alacağım.Ki! bunu da hiç ama hiç İSTEEEEMİYORUUUUMMMM...


Yapımını Şiddetle önerip, Şimdiden Afiyetler Olsun...



Bir sonraki, yapışımda içine daha farklı malzemelerden eklemeyi düşünüyorum.Nemi Ekliyeceğim :) Bu da süpriz olsun hadi :)



Dışı çıtır çıtır, içi  akışkan  muhallebili  Müthiş bir pasta...





Malzemeler;

  • 190 gr yumuşak margarin
  •  190 gr toz şeker
  • 375 gr un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
Ara Malzemeler;
  • 2 pk vanilyalı puding
  • 750 ml Süt
  • 200 gr  Siyah haşhaş ( 80gr kullansanız yeterli olacak).

Üzeri için;

Pudra şekeri (Normal tarifte yoktu.)


Yapılışı;
  1. Hamur için gereken malzemeler yoğurulur.
  2. Hamurdan 4/1 parçası ayrılıp, dondurucuya koyun.
  3. Hamur'un diğer yarısını, kelepçeli kek kalıbını yağlayıp , hamuru  kenarlarını yükselterek kek kalıbını döşüyoruz.
  4. Diğer taraftan, pudıng, süt ve haşhaşıda ekleyip, muhallebiyi pişiriyoruz.
  5. Pişen pudıng, 5 dk bekletilip, kek kalıbına döküyoruz.
  6. Dondurucuya ayırdığımız hamuru  çıkarıp, muhallebinin üzerini kaplayıncaya kadar rendeliyoruz.
  7. 180 derecelik fırında 40 dk pişiriyoruz.
  8. İyice donması için 1 gün buzdolabında bekletip, soğuk bir şekilde servis edin.


Not:Tarif'e bakıldığında 200 gr haşhaş yazıyor.Ben 160 gr ekledim ama,160 gr'da bu pasta için bence fazla. Sonradan fark ettiğimde biraz geç oldu tabi. O saatten sonrada  yapılacak bi şey yok tabi.Kanaatimce 80 gr'lık haşhaş yeterli olacaktır.Deneyeceklere tavsiyem olsun...

 
Sevgilerimle;
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler