Bu pastayı Cafe Portakal'da gördüğüm zaman hayran kalıp, "mutlaka yapmam gerek" dedirtmişti bana.
Velhasıl, Cumartesi günü yapıp, Pazar günü afiyetle yedim.Yedim ama sadece bir dilim tabi :) Yoksa böyle giderse verdiğim kiloların tamamını alacağım.Ki! bunu da hiç ama hiç İSTEEEEMİYORUUUUMMMM...
Yapımını Şiddetle önerip, Şimdiden Afiyetler Olsun...
Bir sonraki, yapışımda içine daha farklı malzemelerden eklemeyi düşünüyorum.Nemi Ekliyeceğim :) Bu da süpriz olsun hadi :)
Dışı çıtır çıtır, içi akışkan muhallebili Müthiş bir pasta...
Üzeri için;
Pudra şekeri (Normal tarifte yoktu.)
Yapılışı;
Velhasıl, Cumartesi günü yapıp, Pazar günü afiyetle yedim.Yedim ama sadece bir dilim tabi :) Yoksa böyle giderse verdiğim kiloların tamamını alacağım.Ki! bunu da hiç ama hiç İSTEEEEMİYORUUUUMMMM...
Yapımını Şiddetle önerip, Şimdiden Afiyetler Olsun...
Bir sonraki, yapışımda içine daha farklı malzemelerden eklemeyi düşünüyorum.Nemi Ekliyeceğim :) Bu da süpriz olsun hadi :)
Dışı çıtır çıtır, içi akışkan muhallebili Müthiş bir pasta...
Malzemeler;
- 190 gr yumuşak margarin
- 190 gr toz şeker
- 375 gr un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 2 pk vanilyalı puding
- 750 ml Süt
- 200 gr Siyah haşhaş ( 80gr kullansanız yeterli olacak).
Üzeri için;
Pudra şekeri (Normal tarifte yoktu.)
Yapılışı;
- Hamur için gereken malzemeler yoğurulur.
- Hamurdan 4/1 parçası ayrılıp, dondurucuya koyun.
- Hamur'un diğer yarısını, kelepçeli kek kalıbını yağlayıp , hamuru kenarlarını yükselterek kek kalıbını döşüyoruz.
- Diğer taraftan, pudıng, süt ve haşhaşıda ekleyip, muhallebiyi pişiriyoruz.
- Pişen pudıng, 5 dk bekletilip, kek kalıbına döküyoruz.
- Dondurucuya ayırdığımız hamuru çıkarıp, muhallebinin üzerini kaplayıncaya kadar rendeliyoruz.
- 180 derecelik fırında 40 dk pişiriyoruz.
- İyice donması için 1 gün buzdolabında bekletip, soğuk bir şekilde servis edin.
Not:Tarif'e bakıldığında 200 gr haşhaş yazıyor.Ben 160 gr ekledim ama,160 gr'da bu pasta için bence fazla. Sonradan fark ettiğimde biraz geç oldu tabi. O saatten sonrada yapılacak bi şey yok tabi.Kanaatimce 80 gr'lık haşhaş yeterli olacaktır.Deneyeceklere tavsiyem olsun...
Sevgilerimle;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder