HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE

Malzemeleri:
250 gr margarin veya tereyağı(yumuşak)
2 su bar hindistan cavizi
1 kahve fincanı şeker
3 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayır.)
Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bar. kadar)
1 paket kabartma tozu
1 pakat vanilya
1 paket krem şanti
Süslemek için damla çikolata
Şerbeti:
4 su bar. şeker
4 su bar. su
1 dilim limon
Yapılışı:hamuru yoğuralım.yaklaşık olarak 25 parçaya ayırın.Ayırdığınız hamuru avucunuza alıp yuvarlayalım ve ortasına parmağınızla bastırıp yumurta sarısını sürüp pişirelim.Diğer tarafta ise şebetini hazırlayalım soğusun.tatlımızı fırından çıkardıktan sonra 5-10 dk bekledikten sonra şerbetini dökelim. daha sonrada krem şanti ve damla çikolatalara süsleyelim.
AFİYET OLSUN...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler