Patlıcanı da Kabağı da çok severim.Mümkünse şu süreler çok tüketmeye çalışyorum, çünkü zon zamanlarını yaşıyor ikiside.
Geçenlerde akşam'a ne pişirsem diye düşünürken, aklıma aşağıdaki makarnayı yapmak geldi.İyiki yapmışım, çünkü gayet güzel oldu.
Şu dereotu, nasılda güzel yakışıyor kabağa.Hayranım...
MALZEMELER;
YAPILIŞI;
Geçenlerde akşam'a ne pişirsem diye düşünürken, aklıma aşağıdaki makarnayı yapmak geldi.İyiki yapmışım, çünkü gayet güzel oldu.
Şu dereotu, nasılda güzel yakışıyor kabağa.Hayranım...
MALZEMELER;
- 1/2 Paket makarna (makarna seçimi size kalmış tabi)
- 2 adet küçük kabak
- 1/2 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
- 6 yemek kaşığı fındık yağı,
- Karabiber, tuz
YAPILIŞI;
- Makarnaları, suya atıp, birazcık fındıkyağı ve tuz ekliyoruz.Ve pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer tarafta kuru soğanları doğrayı, bir tavada kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanlara, rendelenmiş kabakları ekliyoruz.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Kabaklar ölünce dereotunu eklenir.
- Pişen makarnalar, süzülüp, yapılan kabak sosu makarnaya ilave edilir.
- Afiyetle yiyebilirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder