Sutlu Orgu Gevrek

Cok sade bir resim olmus, etrafinda hic bir aksesuar yok malesef, gevregin. Sanirim aceleden susleyememisim :))

MALZEMELER
2 su, brd ilik sut
1 cy, brd oda isisin da tereyegi
1 cy, brd sivi yag
6 su, brd un
2 ttl , ksg maya
2 ttl, ksg seker
2 ttl. ksg tuz
1 yumurta


YAPILISI
Ilik sute sekeri ve mayayi ekleyip 10 dakika mayanin erimesini sagalayin. Eriyip goz goz olan mayali sute yaglari, tuzu,ve unu yavas yavas ekleyip yoguralim. Yumusak ele yapismayan bir hamur yapalim, uzerini kapatip iki misli olanadek kabartalim. Kabaran hamurdan portakal buyuklugunde alip, aldigimiz hamuru uce bolelim. Boldugumuz her bir parcayi elimizle silindir sekli verip ucunu uclarindna birlestirip , sac orgusu orelim, Orgudumuz sac orgusu hamuru iki ucundan birlestiirp gevrek sekli verelim. Bu islemi tup hamura uygulayalim. Yaglanmis tepside gevreklerimizi 20 dakika dinlendirelim. Gevrekler kabardigin da uzerine yumurta sarisini surelim ve susam serpelim. Firini ( 400, f) yada 200 c de isitalip gevrekelri 30 yada 40 dakika pisirelim.
Biz cok beyendik belki sizde beyenirsiniz
Sevgiler
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler