Bugün sizlere çok merak ettiğim ve sonunda tadabildiğim kerebiç'in tarif'ini yayınlayamak istedim.
Çok güzel bir lezzet. Gerçi çoğunuz çoktaaaann tadmış olabilirsiniz.Ben biraz geri kalmışım :)
İşyerinde çalışan bir arkadaşımızın eşi Hataylı ve Ablamla aynı apartmanda oturuyor. Bu nedenle denk gelirse Hatay yöresine ait lezzetlere tanık olabiliyoruz.
Aşağıda resimleri bulunan kerebiç ise Melek hanım'ın doğum günü için hazırlanmış bir tabaktır.
Ellerine sağlık Nurcum, Devamını bekliyoruz :)
Katı yağ ile yapılan kerebiç, daha lezzetli oluyor kanaatimce...
Offfff olsa şimdi yerdim valla...
Çok güzel bir lezzet. Gerçi çoğunuz çoktaaaann tadmış olabilirsiniz.Ben biraz geri kalmışım :)
İşyerinde çalışan bir arkadaşımızın eşi Hataylı ve Ablamla aynı apartmanda oturuyor. Bu nedenle denk gelirse Hatay yöresine ait lezzetlere tanık olabiliyoruz.
Aşağıda resimleri bulunan kerebiç ise Melek hanım'ın doğum günü için hazırlanmış bir tabaktır.
Ellerine sağlık Nurcum, Devamını bekliyoruz :)
Katı yağ ile yapılan kerebiç, daha lezzetli oluyor kanaatimce...
Offfff olsa şimdi yerdim valla...
MALZEMELER;
- 500 gr irmik
- 250 gr varsa Vita yağı (Yoksa margarin)
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık su
- 5-6 kaşık toz şeker
- 1 paket Mezdeke sakızı
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- İri dövülmüş ceviz
- 2-3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra Şekeri
Yapılışı;
- Ilık su, şeker, yağ, irmik,mahlep,mezdeke sakızı,ve kabartma tozunu yavaş yavaş elle karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenir.
- Ele yapışmayacak şekilde, yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan Cevizde büyük bir parça koparılıp, içli köfte şeklinde açılır.İçine , iç harcını koyup hamur kapatılır ve kalıba yerleştirilir.
- Hamur, kalıbın şeklinir alır, ve bütün hamur'a bu işlem uygulanır.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derece de üzeri kızarmayacak şekilde pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra kerebiçler soğtulur ve üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyat Bal Şeker Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder