Severek yaptığım ve yediğim bir yemek daha...
Şimdiden Afiyetler Olsun ...
Patlıcan mı sevdiğimdendir bilinmez ama patlıcanlı ne yapılırsa yapılsın lezzet harikası bir şey ortaya çıkıyor.Taze patlıcan ile de yapılabilir bu patlıcan.
Kuru Patlıcan ve Biberli Bulgur Pilavı
MALZEMELER;
Yapılışı;
Fırında Patates Eşliğinde Piliç But
Malzemeler;
Fırında pişeceğinden pratik bir yemektir.
Afiyetler Olsun....
Şimdiden Afiyetler Olsun ...
Patlıcan mı sevdiğimdendir bilinmez ama patlıcanlı ne yapılırsa yapılsın lezzet harikası bir şey ortaya çıkıyor.Taze patlıcan ile de yapılabilir bu patlıcan.
Kuru Patlıcan ve Biberli Bulgur Pilavı
MALZEMELER;
- 1 Su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 4 (doğranmış) avuc kuru patlıcan
- 4 (doğranış) avuç kuru biber
- 1 adet domates
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz,karabiber,pulbiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı;
- Bulgurlar iyice ayıklanıp, yıkanır.
- patlıcan ve biber yumuşaması için sıcak suda 10-15 dk bekletilir.Yumuşayan patlıcan ve biberler suda çıkarılıp, suyu sıkılır.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp, ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara önce domates eklenir, daha sonra patlıcan ve biber ileva edip, kavrulmaya bırakılır.Bu arada baharatlarınıda ekliyoruz.
- Daha sonra bulgurlar eklenir ve kavrulur.Kavrulunca 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip,suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Fırında Patates Eşliğinde Piliç But
Malzemeler;
- 4 adet piliç but
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- Kekik, tuz, karabiber, ve pulbiber
- 2 adet orta boy Patates
Fırında pişeceğinden pratik bir yemektir.
- Patatesler, elma dilimi şeklinde doğranır.
- Soğan, sarımsakları doğrayıp, üzerlerine nar ekşisi ekleyip, temizlenen ve yıkanan butları, bu sosta 20-25 dk bekletilir.
- Fırın poşetine un serpilip, içine patatesleri, but ve soğanlı- sarımsaklı sosuda ekleyip,185 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyetler Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder