MALZEMELER
1 su bardagi sut
1 su bardagi su
1 su bardagi sivi yag
2 yumurta
2 tatli kasigi kuru maya
4 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
6 subardagi un
(Un olcusu ortalamadir )
ICI MALZEMESI
1 kase lor
1 kuru sogan
cesitli baharatlar
YAPILISI
Once suyu ve sutu biraz isitalim.
Isinan sivilara mayayi ekleyelim ve erimesini saglayalim.
Eriyen mayali siviya, sivi yag seker tuz bir butun yumurta, birinin beyazi eklenir.
Butun sivilar iyice karisinca yavas yavas un ilave edilir.
Ele yapismayan ama yumusak bir hamur yapilir.
Uzeri kapatilan hamur mayalanmaya birakilir.
Hamur mayalanirken incecik dogranan sogan ve istenen baharatlar lor la karistirlir.
Mayalanan hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar alip elle acilip icine lor konur ve kapatilir.
Tepsiya dizilen pogacalar yarimsaat tepside mayalandirilir. Mayalanmis pogacalarin uzerine
Yumurta sarisi surup, susam serpilir, onceden isinmis firinda yaklasik 30 dakika pisirilir.
Ben yumurta sarisina iki kasik pekmez ekledim, uzeri daha koyu gorunmesi icin.
Sevgiler
Sefa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder