HAYTALI

Bu haftaya Tatlı yiyip tatlı konuşalım değil mi? Ee hadi buyrun o zaman...

Tarif ve yapım: Sevgili Nur'a aittir.



Hayatlının bir özelliği de Gül suyunu bol miktarda kullanılmasıdır.

Ben bu Haytalı'yı çok sevdim.Umarım sizlerde yapıp,yer ve seversiniz :)

MALZEMELER;

Muhallebi için;
  • 5 su bardağı süt
  • 125 gr nişasta
  • 25 gr şeker-1/2 su bardağı su
Şerbet için;
  • Yarım şişe gül suyu (bol olacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Nokta kadar  pembe gıda boyası
Üzeri için;
  • Algida vanilyalı dondurma

YAPILIŞI;
  1. Yarım su bardağının içinde nişastayı erit.
  2. 5 su bardağı sütü tencereye koy ve içine şekeri ilave et.Üzerine nişastalı suyu ilave edip,orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştır(sürekli karıştılması gerek).
  3. Topaklaşmamasına izin vermememiz gerekiyor.Eğerki topaklaşırsa blendırdan geçirin.
  4. Pişen muhallebiyi, ıslatılan borcama döküyoruz.Ilıyınca buzdolabında soğutacağız.
  5. Diğer taraftan şerbeti için, şeker eriyinceye kadar karıştır.En son gül suyu  ve pembe gıda boyası ilave edilir.Soğuyan muhallebi küp küp kesilir,üzerine dondormalar eklenip en üste şerbeti eklenip,servis edilir.

Afiyetler Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler