Malzemeler:
Kişi sayısına göre
300 - 500gr yada 750gr kuzu incik yada kuşbaşı et
1 su bardağı konserve bezelye
1 adet patates
1 adet soğan
1 çay kaşığı kekik
Biberiye
Tuz
500ml sıcak su
Yapılışı:
Tencereyi hiç yağ koymadan yüksek ateşe koy, kızınca etleri at. Etleri 5 dk kadar çok yüksek ateşte yağsız çevir. Sonra sıvı yağ ekle. Uzun uzun kıydığın soğanları ekle. Kekik, çok az (çay kaşığının ucu ile) biberiye ekle. Karıştır, tencerenin kapağını kapatıp 5 dk kadar bunları kavur. Sıcak suyu ete ekle. Önce bir fokurdat, sonra kısık ateşte 1 saat + 15 dakika kaynat.
Et pişerken, patatesi küp küp doğra, yağda kızart. Ama çok kızartıp rengini karartma, açık sarı rengini kaybetmeden, az kızart. Yağını süz.
Konserve kavanozundan çıkardığın bezelyenin suyunu süz.
Etin 1 saat 15 dakikası dolduysa, patates ve bezelyeyi ete ekle, 20 dakika daha orta ateşte pişir.
Vakit kazanmak isteyen varsa aynı malzemeleri düdüklü tencereye atıp da yapabilir. Annem öyle yapıyor.
Ben düdüklü kullanmaya korktuğum için böyle yapıyorum. Lezzetli de oluyor. Ramazanda da iyi gidiyor.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder