Pisi

Ne cok sevilir pisi, sabah kahvaltilarinda, ikindin caylarinda ben cok severim. Yanina peynir varsa domates, recel vee tabiki demli bir cay. Disi citir citir ici yumusacik harikaa bir lezzet.
Turkuye de iken firindan hemen ekmek hamuru alip yaaprdim. Ne pratiktir ne kolay liktir.
Simdi kendim mayaliyorum. 1 kg un'dan bir suru pisi cikiyor. Pazar kahvaltisi icin size bir alternatif . Hadi esinizi cocuklarinizi sevindirin.

MALZEMELER
1 kg un
1/2 ltr su
1 cb,k maya
1 cb,k tuz
1 tl,k seker
1 sb sivi yag

YAPILISI
Once unu eleyelim. Hamur yogurma kabina ilik suyu alalim, mayayi ve sekeri ilik suda ezelim ve 5 dakika maya iyice eriyene dek bekleyelim. Mayali su goz goz olunca unu ve tuzu ilave edelim ve ele yapismayan bir hamur elde edelim. Elmek hamuru kivaminda bir hamur olacak. Un az gelirse biraz daha un ilave edebilirsinizi. Yogurdugumuz hamuru mayandirmaya birakalim. Iki misli oldugunda sivi yagi isitalim. Hamurdan mandalina kadar parcalar koparip elimiz de yuvarlayip uzerine bastiralim. Hamur ele yapismamasi icin ellerimizi suyla ara da bir islatalim.Sekil verdigimiz hamuru kizgin yagda onlu arkali kizartalim.
Sevgiler
Sefa


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler