3 yufka
350gr kıyma
2 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
1 yumurta
Süsleme:
Sarımsaklı Yoğurt
Tereyağ-kırmızı toz biber
Pul biber-nane
Yapılışı:
Soğanı öldürene kadar kavurun. Sonra kıyma ile beraber kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin.
1 yufkayı 4 eşit üçgen parçaya bölün (istenirse 8 parçaya bölünüp, daha minik börekciklerle de güzel oluyor). Üçgenin eteklerin kıymayı dizip sarın, sonra sarmal şekli verin.
Üzerlerine bir yumurta sarısı sürüp 20 dakika 220 derece fırında pişirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt, kırmızı tız biberli tereya döküp, pul biber nane ile süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder