1 adet levrek
1/2 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 küçük soğan ya da 2 arpacık soğan
Zeytinyağ
2 kaşık un
1 limon
1 yumurta sarısı
750 ml sıcak su
Karabiber, tuz
Yapılışı
Suyu tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra içine balığı, maydanozu, 3-4 parçaya böldüğünüz soğan ve sarımsakları, karabiberi, biraz tuzu ekleyin. 20 dakika pişirin. Sonra balığı çıkarıp, suyu başka bir tencereye süzün. Artan soğan-maydanoz vs...yi atın. Suyu 10 dakika kaynatın. Balığın kılçıklarını ayıklayıp etlerini didikleyip suya ekleyin. Orta ateşte pişirmeye devam ederken, ayrı bir tavadazeytinyağda unu kavurun; 4 kepçe balık suyu ekleyip, karıştırın, 5-10 dakika ateşte tutun. Sonra unlu karışımı balık suyuna ekleyip karıştırın, onu da 5 dakika orta ateşte pişirip altını kapatın. Altını kapadıktan sonra terbiyesini yapın; yoksa kesilebiliyor.
Terbiye: 1 yumurta sarısı ile bir limon suyunu çırpın. Azar azar sıcak çorbaya ekleyip karıştırın, birden içine atmayın. Sonra istediğiniz kadar karabiber, tuz ekleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder