UNLU BÖREK

Bu böreği  bir kere denediniz mi eminim bu tarz diğer börek tariflerini bir kenara iticeksiniz:)))Hem lezzetli hem kıyır kıyır hemde çok bereketli bir börek(iç ses :bir böreğin bu kadarda övüldüğü nerde görülmüş ya hu!)
Unlu böreği denemeyeniniz varsa kesinlikle denesin ön yargılı olup içinde ki unda neyin nesi demeyin deneyin deneyin:)))
Unlu böreği yapmakta çok pratik habersiz misafirleriniz için buzlukta her daim elinizin altında olabilecek bir börek.Ben iki kilo yufkayı unlu börek yapıp attım bile dondurucuya:)
Bu kadar övdükten sonra tarife geçelim artık dimi...

UNLU BÖREK
gerekli malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un 
  • iç malzemesi için peynir,kıyma,patates 
  • üzeri için yumurta sarısı

Hazırlanışı
Yufkamızı tezgahımıza seriyoruz sıvıyağ ile her yerini yağlıyoruz bir fırça yardımıyla.
Yufkamızı yağladıktan sonra üzerine bir elek yardımıyla un serpeliyoruz.Her yerine gelecek şekilde.
Unladığımız yufkamızı ortadan ikiye katlıyoruz yarım ay şeklinde.
Tekrar heryerini yağlıyoruz.Yuvarlak kısmına( yarım daire şeklinde olan kısma)iç harcımızı koyup rulo yapıyoruz.Ruloyu yaparken dikkat etmemiz gereken nokta sıkı olması.
Rulo yaptıktan sonra istediğimiz boyutta dilimliyoruz.Benim böreklerim yaklaşık 7-8 cm büyüklüğündeydi.
Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpeleyip 220 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
isterseniz bu şekilde hazırlayıp buzluğada atabilirsiniz o şekilde sanki dahada güzel oluyor.

Ben iç harcını kıymalı yaptım.Peynirlisinide denedim o da çok güzel oluyor.Patateslisi bir daha ki sefere kısmetse:))
Herkese iyi hafta sonları diliyorum
Yarın pazar kahvaltıda belkide denersiniz kimbilir:)
Sevgiler...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler