Labada Otu Nedir?Namı Değer Efelek Otu :)
Efelek adı verilen 50 cm boylarında bir bitki olan Labada daha çok dağ, orman ve çayırlarda sulak yerlerde yetişen bir bitkidir.
Vücudu güçlendirir. İştahı açar. Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir, ishali keser. Kanı ve bağırsakları temizler. Labada Çayı, vücudu rahatlatır ve kuvvet verir.Haşlanıp deriye konursa kaşıntıları azaltır. Egzama ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Eveeetttt bugün sizlere çok sevdiğim, severek te yediğim Efelek dolmasının tarifini yayınlayacağım.
Efelek otu o kadar yumusaktır ki çokda çabuk pişer.Pişirirken yakmamaya dikkat edilmelidir.
MALZEMELER;
YAPILIŞI;
Efelek yapraklarını iyice kıdıktan sonra kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz.Diğer tarafta tencereye sıvıyağı koyup,yemeklik olarak doğranan kuru soğanları ekleyip,kavuruyoruz.Soğanların içine Salçayı ve baharatları ilave edip,pirinç ve bulguru da ekleyip kavuruyoruz.Kavrulan içe1 çay bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen içi yaprakların içinekoyup sarıyoruz.Sarılan dolmaların üzerine bir miktar su ve sıvıyağ ilave edip,pirişiyoruz.
Afiyetler Olsun Efendim...
Efelek adı verilen 50 cm boylarında bir bitki olan Labada daha çok dağ, orman ve çayırlarda sulak yerlerde yetişen bir bitkidir.
Vücudu güçlendirir. İştahı açar. Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir, ishali keser. Kanı ve bağırsakları temizler. Labada Çayı, vücudu rahatlatır ve kuvvet verir.Haşlanıp deriye konursa kaşıntıları azaltır. Egzama ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Eveeetttt bugün sizlere çok sevdiğim, severek te yediğim Efelek dolmasının tarifini yayınlayacağım.
Efelek otu o kadar yumusaktır ki çokda çabuk pişer.Pişirirken yakmamaya dikkat edilmelidir.
MALZEMELER;
- 2 Demet Efelek otu
- 2 Adet orta boy Kuru soğan
- 1 Su bardağı Pirinç
- 1/2 Su bardağı Bulgur
- Tuz,Karabiber,Pulbiber
- 1/2 Su bardağı Sıvıyağ
- 1 çat bardağı Su
YAPILIŞI;
Efelek yapraklarını iyice kıdıktan sonra kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz.Diğer tarafta tencereye sıvıyağı koyup,yemeklik olarak doğranan kuru soğanları ekleyip,kavuruyoruz.Soğanların içine Salçayı ve baharatları ilave edip,pirinç ve bulguru da ekleyip kavuruyoruz.Kavrulan içe1 çay bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen içi yaprakların içinekoyup sarıyoruz.Sarılan dolmaların üzerine bir miktar su ve sıvıyağ ilave edip,pirişiyoruz.
Afiyetler Olsun Efendim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder