Ev de Pastirma Yapimi

Ozlem insanlara neler yaptirmiyor . Cok uzaklarda olunca herseyi her zaman bulamiyoruz malum. Oyle her magazada pastirma , sucuk yok malesef. Ben cok sarkuteri urunlerini sevmememe ragman, aklima geldiginde olsa keske demeden edemiyorum.
Gene boyle bir donemde aklima pastirma geldi. Netten bir kac yere baktim. Evde yapa bilecegimi dusundum .Cok olsa biraz vakit birazda et kaybim olur diye dusundum., Amaa ya basarirsam, iste ozaman muthis olur dedim veee Pastirma yapmaya karar verdim.
Sonuc dusundugum den de harika bir sonuc oldu. Nasilmi yaptim anlatayim , kim bilir belki denemek isteyen olur.

MALZEMELER.
1 kg dana eti
1 su.br toz haline gelmis cemen otu
1 bas ezilmis sarimsak
3 cor,ks toz biber , ( aci yada tatli) tercih sizin
1 kg kadar kalin tuz.

YAPILISI;
Eti once iyice tuzla kaplayip iki agirlik arasinda iyice (SIKISTIRILIR ) Bastirarak 3 hafta bekletilir. Bu surede sizan suyu akitilir. Uc hafta sonunda iyice tuzu akitilir ve yikanir . Ici suyla dolu bir kapta 24 saat bekletilir. Bu surede suyu SIK SIK deyistirlir ve fazla tuzunun cikmasi saglanir.
Tuzu cikarilmis pastirmanin bir ucundan ip gecirilir ve 24 saat asilarak kurumasi saglanir.
Bir kapta ezilmis sarimsak, cemen tozu , toz biber ve 1 su bardagi suyla ceman hazirlanir.
Hazirlanan cemen ile pastirmanin heryeri kaplanir. Pastirma artik kurutulmaya alinir ve 1 hafta kurutulur. Cemeni kuruyan pastirma hazir demek tir. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler