Keşke yaz aylarında da lahana olsada bu yararlı sebzeden mahrum kalmasak.Lahanayı hertürlü yiyebilirim aslında,etli dolmasını, zeytinyağlısını, salatasını.
Anneciğimiz geçen gün sardığı güzel dolmaları.
Bu sıralar rejimde olduğumdan pek fazla yemek yiyemiyorum :(
Gelelim dolmamızın tarifine;
MALZEMELER;
Lahananın yapraklarını ayırıp, iyice yıkandıktan sonra, haşlanır.Yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlanır.Diğer taraftan iç malzemesi için büyün malzemeler karıştırılır, yarım su bardağı su eklenir.Haşlanan lahanalar sarılır ve tencereye dizilir.Salçalı-yağlı su yapıp dolmaların üzerini geçecek şekilde tencereye gökülür.
Dolmalar piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun....
Anneciğimiz geçen gün sardığı güzel dolmaları.
Bu sıralar rejimde olduğumdan pek fazla yemek yiyemiyorum :(
Gelelim dolmamızın tarifine;
MALZEMELER;
- 1 adet orta boy lahana
- 1/2 kg pirinç
- 250 gr kıyma
- 3 baş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber,Pulbiber.
Lahananın yapraklarını ayırıp, iyice yıkandıktan sonra, haşlanır.Yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlanır.Diğer taraftan iç malzemesi için büyün malzemeler karıştırılır, yarım su bardağı su eklenir.Haşlanan lahanalar sarılır ve tencereye dizilir.Salçalı-yağlı su yapıp dolmaların üzerini geçecek şekilde tencereye gökülür.
Dolmalar piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder