Lahana Dolması (deneme)

Keşke yaz aylarında da lahana olsada bu yararlı sebzeden mahrum kalmasak.Lahanayı hertürlü yiyebilirim aslında,etli dolmasını, zeytinyağlısını, salatasını.

Anneciğimiz  geçen gün  sardığı güzel dolmaları.
 Bu sıralar rejimde olduğumdan pek fazla yemek yiyemiyorum :(


Gelelim dolmamızın tarifine;


MALZEMELER;
  • 1 adet orta boy lahana
  • 1/2 kg pirinç
  • 250 gr kıyma
  • 3 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber,Pulbiber.
YAPILIŞI;
Lahananın yapraklarını ayırıp, iyice yıkandıktan sonra,  haşlanır.Yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlanır.Diğer taraftan  iç malzemesi için büyün malzemeler karıştırılır, yarım su bardağı  su eklenir.Haşlanan lahanalar sarılır ve tencereye dizilir.Salçalı-yağlı  su yapıp dolmaların üzerini geçecek şekilde tencereye gökülür.
Dolmalar piştikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun....


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler