Çookk çok önce bu kurabiye evimizden eksik olmazdı.Eski oturduğumuz apartaman da oturan Neriman Teyzem öğretmişti bize.Geçen gün Yeşim Ablacığım da görmüştüm ama yapmak aklımın ucundan geçmemişti ama bayılmıştım aslını isterseniz.
O gün halamların bize geleceğini duyunca tamam hadi yapayım dedim.
Bu kurabiyenin asıl tarifi yerine bu sefer farklı bir tarif üzerinden giderek yaptım.Bundan sonrada bu tarif üzerinde yapacağım, çünkü kıyır kıyır oldu.
MALZEMELER;
YAPILIŞI;
Yumuaşamış olan margarini sıvı yağ ile yoğuruyp, iyice yumuşak hale getiriyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri de ekletip,küçük küçük hamurlar halince koparıp, ucu tırtıklı olarak kesilmiş olan huniden geçirip, şekil veriyoruz.Daha sonra yağılı kağıt serili fırın tepsisine dizip, ısıtılmış fırında 165 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyetler Olsun.....
O gün halamların bize geleceğini duyunca tamam hadi yapayım dedim.
Bu kurabiyenin asıl tarifi yerine bu sefer farklı bir tarif üzerinden giderek yaptım.Bundan sonrada bu tarif üzerinde yapacağım, çünkü kıyır kıyır oldu.
MALZEMELER;
- 1 Adet Margarin (yumuşak olacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 pk kabartma tozu, vanilya
- Aldığı kadar Un
YAPILIŞI;
Yumuaşamış olan margarini sıvı yağ ile yoğuruyp, iyice yumuşak hale getiriyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri de ekletip,küçük küçük hamurlar halince koparıp, ucu tırtıklı olarak kesilmiş olan huniden geçirip, şekil veriyoruz.Daha sonra yağılı kağıt serili fırın tepsisine dizip, ısıtılmış fırında 165 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyetler Olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder