TIRTIL KURABİYE

Çookk  çok  önce bu kurabiye evimizden eksik olmazdı.Eski oturduğumuz  apartaman da oturan Neriman Teyzem öğretmişti bize.Geçen gün Yeşim Ablacığım da  görmüştüm ama yapmak aklımın ucundan geçmemişti ama  bayılmıştım aslını isterseniz.
O gün halamların bize geleceğini duyunca  tamam  hadi yapayım dedim.
Bu kurabiyenin asıl  tarifi yerine  bu sefer farklı bir tarif üzerinden giderek yaptım.Bundan sonrada bu tarif üzerinde yapacağım, çünkü  kıyır kıyır oldu.



MALZEMELER;
  • 1 Adet Margarin (yumuşak olacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 pk kabartma tozu, vanilya
  • Aldığı kadar Un

YAPILIŞI;
Yumuaşamış olan margarini sıvı yağ ile yoğuruyp, iyice yumuşak hale getiriyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri de ekletip,küçük küçük hamurlar halince  koparıp, ucu tırtıklı olarak kesilmiş olan huniden  geçirip, şekil veriyoruz.Daha sonra yağılı kağıt serili fırın tepsisine dizip, ısıtılmış fırında 165 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyetler Olsun.....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler