Selamlar bütün blogerr arkadaşlarım,ziyaretçilerim,Dostlarım,
Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta geçirirsiniz İnşalllaaaahhhh;
Perşembe Günü Ablam ile beraber yapmış olduğumuz çok hafif ve nefis bir tatlı sunacağım sizlere.
"Senin rejim ne alemde de tatlı yiyorsun" diyenler vardır :) "Rejim süper gidiyor.Bu tatlıdan da çok çok azıcık yedim :( "diyorum :)
Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta geçirirsiniz İnşalllaaaahhhh;
Perşembe Günü Ablam ile beraber yapmış olduğumuz çok hafif ve nefis bir tatlı sunacağım sizlere.
"Senin rejim ne alemde de tatlı yiyorsun" diyenler vardır :) "Rejim süper gidiyor.Bu tatlıdan da çok çok azıcık yedim :( "diyorum :)
MALZEMELER;
- 1 Lt süt
- 8 çorba kaşığı irmik
- 8 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 500 gr vişne
ÜZERİ İÇİN;
- 1Paket vişneli jöle
- 2,5 Su bardağı kaynar su
- 2,5 su bardağı soğuk su
YAPILIŞI;
Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun.Süt ısınınca irmiğiekleyin.Sürekli karşıtırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.Koyulaşınca vanilyayı ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın.2-3 dk karıştırarak soğutun.Karışımın yarısını kelepçeli kalıba yayın ve üzerine vişnelerin yarısını dizin.Kalan irmikli karışımı kalıba dökün.Kalan vişneler ile süsleyin.Bu arada kaynar su ile vişneli jöle eriyinceye kadar karıştırın.Daha sonra soğuk suyu da ekleyip, vişnelerin üzerine dökün.Jöleni donması için 1 gece buzdolabında bekletiniz.
Soğuyan tatlıdan dilimler halinda kesip, serviz edebilirsiniz
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder