Herkeze günaydınlar;
Hayırlı uğurlu Cumalar olsun inşallah....
Bu sabahki kahvaltım için dolapta öylece duran 2 adet sevgili kabağımın bozulmasına gönlüm bir türlü el vermedi.
Birazcık erken kalkıp,kabakları değerlendirmek istedim.
Daha önce annem yapmıştı çok sevmiştim.
Kahvaltılarınıza Alternatif olarak sunabileceğini güzel bir lezzet.Yumurtalı kabak kavurması....
Kabağı oldum olası çok seviyorum.Her türlüsünü yerim, hatta sabah akşam demeden.
Hayırlı uğurlu Cumalar olsun inşallah....
Bu sabahki kahvaltım için dolapta öylece duran 2 adet sevgili kabağımın bozulmasına gönlüm bir türlü el vermedi.
Birazcık erken kalkıp,kabakları değerlendirmek istedim.
Daha önce annem yapmıştı çok sevmiştim.
Kahvaltılarınıza Alternatif olarak sunabileceğini güzel bir lezzet.Yumurtalı kabak kavurması....
Kabağı oldum olası çok seviyorum.Her türlüsünü yerim, hatta sabah akşam demeden.
MALZEMELER;
- 2 Adet orta boy kabak
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz,Karabiber,Pulbiber
YAPILIŞI;
- Kabaklar iyice yıkanır.
- Yıkanan kabaklar önce boyuna doğru ortadan ikiye kesilir.Kesilen parçalarda tekrar boyuna kesilir.
- İnce ince üçgen şeklinde doğranır(yemeklik).
- Tavaya dökülen sıvıyağ kızdığında kabaklarrı ekleyip,kavrulur.
- Kabaklar kavrulurken içine tuz,karabiber ve pulbiberi eklenir.
- Kabaklar iyice kavrulduğunda yumurtayı da eklenip,pişiriyoruz.
Çok pratik ve nefis bir lezzet.
Afiyetler Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder