GAZOZLU POĞAÇA


Pazar kahvaltısında poğaçaya kim hayır diyebilir ki:)

Gazozlu poğaçaları yapmaya başladığımdan beri sık sık yapar oldum.Hem çok lezzetli bir poğaça hemde diğer mayalı poğaçalara göre bekleme süresi çok az hamuru yarım saat bekletmek yeterli oluyor.
Sadece bu poğaçalar için evde her zaman küçük bir şişe gazoz bulunduruyorum.
Verdiğim malzeme listesiyle iki fırın tepsisi poğaçamız oluyor.Oldukçada bereketli bir poğaça. Tarif defterinize not edin derim ben.

Gazozlu poğaça 

Malzemeler(32 adet için)
  • 1su bardağı oda ısısında sade gazoz(çamlıca marka kullandım)
  • Yarım su bardağı su
  • 250 gr margarin(terem yağ kullandım)
  • 1 paket kuru maya(1 çorba kaşığı)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • üzeri için yumurta sarısı
  • iç malzemesi peynir,kıyma,patates
Hazırlanışı:
  • Gazoz ,su maya ,şeker ve tuz derin bir yoğurma kabında karıştırılır.
  • iki su bardağı kadar un ilave edilerek yoğurulur.
  • Oda sıcaklığındaki margarin küp küp doğranır hamura ilave edilir.
  • Tekrar azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur en az 30 dk oda sıcaklığında bekletilir.
  • Hamur dört eşit parçaya ayrılır.Pasta tabağından büyükçe açılır.Sekiz eşit parçaya bölünür.
  • istediğimiz iç harcı koyularak sarılır.Ben peynirli iç harcı kullandım.
  • Dört eşit hamurdan sekizer tane poğaça toplam otuziki adet poğaça çıkıyor.
  • Poğaçalar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • İsteğe bağlı susam ve çörek otu serpilir.
  • 180-200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun...

Bu poğaçalarımı  porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyorum.
Sevgi ve muhabbetle yapıp yemeniz dileğiyle
Mutlu hafta sonları...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler