Ayşegül arada bize gelip, kahve içip muhabbet etmişliğimiz var.Evine gittiğimizde de çok güzel ağırladı bizi, herkez çok memnun kaldı.
AYŞEGÜL'ÜN MENÜSÜNDE;
Haşhaşlı,İrmikli pasta,
Fındıklı kurabiye,
Kuskus salatası,
Ispanaklı börek,
Paskalya çöreği
Peynirli poğaça.
Şuan sadece haşhaşlı pastanın tarifi olduğundan, bu tarifi yayınlayabiliyorum.
HAŞHAŞLI İRMİKLİ PASTA
Malzemeler;
- 3 Yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı siyah haşhaş
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Yumurta ve şekeri iyiçe çırptıkdan sonra diğer malzemeleri karıştırıp (süt,sıvı yağ,irmik,siyah haşhaş, vanilya, kabartma tozu) ısıtılmış fırında 75 derecede pişiriyoruz.
Pişen kek soğumaya bırakılırken diğer tarafdan krem şantiyi ve şerbet hazırlanıyor.
Kek'i ıslatabilmek için kek'in ve şerbetin ılık olması gerek.Kek ıslatıldıktan sonra krem şantiyi üzerine sürün, süslemek için damla çikolata veya ceviz ilave edebilirsiniz.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder