Bende Uzunca bir suredir ( saglik problemlerimden dolayi )yeni kayit ekleyemedigim bloguma yeniden donmenin keyfini yasiyorum :) . Tum blogger arkadaslarimi cok ozlemisim .


Insallah birdaha bukadar uzun ayri kalmam lezzetsefam dan :)


Neyse ben uzatmiyeyim , arsivden bir davet masam ile sizlere kocaman bir MERHABA diyeyim.


Bulundugum bolgedeki Turk hanimlari ile ayda bir toplaniyoruz. Kendimi cok sansli hissediyorum. Gurubumuzdaki hanimlarla tanistigim icin.Gecdigimiz ay bendelerdi, Onlar icin nacizane hazirladigim ikramliklari sizlerle paylasmak istedim.Hepsinin tarifini en kisa surede yazicam.


Masada neler vardi .Su boregi, patlicanli citir borek,lahanali borek, Ev yapimi ekmek, gevrek (simit),patates salatasi, Kereviz salatasi ( seker Berna yapmis) Tokat usulu
bakla dolmasi,gul kurabiye, Diyarbakir usulu kadayif, Pumpkin kek ( Nergiz hanim dan )ve kestaneli pasta .Hergun birinin tarifini yazicam.


Tatli ile baslamak istedim ve herkezden buyuk beyeni alan kestaneli pasta tarifimi veriyorum ilk olarak.

MALZEMELER

Kek icin,

5 yumurta

5 fincan seker

5 fincan un

1 kabartma tozu

1 kahve kasigi sivi yag

Krema icin

4 sb sut

5 kasik tepeleme un

2 kasik nisasta

2 kasik kakao

5 kasik seker

2 yumurta sarisi

1 sb damla cukulata

Arasi icin

2 sb kestane sekeri

Islatmak icin

2 sb kakaolu sut

YAPILISI;

Oda isisindaki yumurtalari sekerle birlikde 6 yada 8 dakika cirpilir.Yavas yavas kabartma tozu karismis un eklenir( un mutlaka elenmeli ) koyu bir bulamac oldugunda sivi yag damla damla hamura ilave edilir.Kelepceli kaliba dokulen kek 180 derece yada 300 fr da isinmis olan firinda 25, 30 dakika pisirilir( kurdanla kontrol edilerek )

Krema malzemelerinin, cukulata haric hepsi bir kapta muhallebi kivamina gelenedek pisirilir.

Pisen kremaya Benmari usulu eritigimiz cukulatalarda eklenir ve ilimaya birakilir.

Kaliptan cikarilen kek iki ye kesilir ve ust parca alta gelecek sekilde pastanin tabanina ters cevrilip konur.Kakaolu sut ile islatilan keke krema surulur ve pure yaptigimiz kestane sekeri kremanin uzerine yayilir. Diger kekde ayni islemden gecer .Pastanin uzeri kalan kremayla kaplanir ve kestanelerle suslenir. Afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler