YALANCI TRAMİSU(kedi dili bisküvi ile)


Geçtiğimiz günlerde Mergülcüğüm benden kedi dili bisküvi ile hazırlanan bir tarif istemişti.Aslında bir hafta kadar oldu bu pastayı hazırladığım ama netteki sorun yüzünden yayınlamak bugüne kısmet oldu.Hemde bir taşla iki kuş vururum misali sevgili Serapın düzenlediği Yalancı yemekler etkinliğinide aradan çıkarmış oldum:) ))
Yalancı tramisum evdeki herkes tarafından tam not aldı .Üzerine kakao yerine çikolata sosuda kullanabilirsiniz öylede muhteşem oluyor.Mergülcüğüm inşallah geç kalmamışımdır tarif için:)
Blog arkadaşlarımdan yine güzel bir  ödül geldi ....
Çilekli mutfak blogunun sahibi sevgili Nesrin ve sevgili sarkaç benimle one lovely blog ödülünü paylaşmışlar burdan onlarada sevgilerimi gönderiyorum benide 
unutmadığınız için çok teşekkürler...







YALANCI TRAMİSU için gerekli malzemeler

  • 18 adet kedi dili bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet muz
  • 1 tekli paket üçü bir arada kahve
  • 1 su bardağı su
üzeri için

  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • çikolata parçaları ve hindistan cevizi
Hazırlanışı

  • Sütümüzü bir tencereye alıp ocağın altını yakıyoruz.
  • un ,nişasta, şeker  ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
  • Kaynamasına yakın margarinimizi ilave ediyoruz.
  • Çırpma teli ile karıştırdıysak topak olmayacaktır muhallebide eğer olmuşsada mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
  • Derin bir kasede su ile kahveyi karıştırıyoruz.
  • Baton kek kalıbına (istediğiniz başka bir kalıpda olur) strech film kaplıyoruz.
  • Alt tabana ince bir tabaka muhallebi yayıyoruz.
  • Üzerine kahveli su ile ıslattığımız kedi dili bisküvileri bir kat olucak şekilde diziyoruz.
  • Üzerine bir kat muhallebi yayıp  bir kat ince doğradığımız muz dilimlerini yerleştiriyoruz.
  • Tekrar kedi dili bisküvi koyup bu yöntemle üç kat oluşturuyoruz.En üst kat muhallebi olucak.
  • Strech film ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz.Bir gece beklerse daha iyi olur.
  • Kalıbımızı bir tabağa ters çevirip üzerindeki strech filmi çıkartıyoruz.
  • Üzerine küçük çay süzgeci yardımıyla kakao serpip çikolata parçaları ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.
Bu pasta için ben slikon baton kek kalıbı kullandım siz istediğiniz bir kalıpta yapabilirsiniz.Özellikle kare borcamda yaparsanız strech film döşemeye hiç gerek yok.Ara katlarına muz yerine farklı meyve ve çikolata kullanılabilir.Yada sade muhallebi olabilir.Önemli olan evdeki malzemeyi değerlendirmek.
Beğenip deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum .
sevgilerimle...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler