Irmik Helvasi

Tatli kirizlerinin vaz gecilmez lerinden biri irmik helvasi.Herkezin bildigi bir tatli .bende arsivimde olsun sitedigim icin Yayinlamak istedim.Ben cay bardagi ile olcdum.Siz cogaltip azalta bilrisiniz.Olculer ,1,,2,,3 diye gitigi icin sorun olmuyor.

MALZEMELER
1 br yag
2 br irmik
3 br seker
2 br sut
2 br su
1/2 br fistik

YAPILISI
Tencereye yagi koyup cok isinmadan fistigi ve irmigi ekleyin surekli karistirin.
Fistiklar iyice kizarinca ( bu kavurma kivami) kizaran irmiklere sekeri,suyu ve sutu ekleyip karistirin .Suyu cekene dek arada karistirarak helvayi pisirin.iyice suyunu cekince altini kapatin ve 10 dakika kadar demleyin.Uzerine istediginiz sekilde tarcin, hindistan cevizi ekleyip servise sunun.Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler