BAKLAVANIN HAMURU:
1 ÇAY BAR. SU
1 ÇAY BAR SÜT
1 ÇAY BAR SIVIYAĞ
1 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 YEMEK KAŞ. SİRKE
ALDIĞI KADAR UN
KEKİN HAMURU:
3 YUMURTA
1 SU BAR. ŞEKER
1 SU BAR. UN
1 PAKAT KABARTMA TOZU
YARIM FİNCAN SU
1 SU BAR. CEVİZ
ŞERBETİ:
1 SU BAR. ŞEKER
1 SU BAR SU
2 DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI:
30 BEZEYE BÖL.15 -15 AYIR SERVİS TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE NİŞASTA İLE AÇ .15 HAMURU ÜST ÜST KOY TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇ ARASINA KEKİ DÖK.KALAN 15 HAMURU ÜZERİNE AÇIP KEKİN ÜZERİNE SER.1 MARGARİNİ ERİT YARIM BARDAKTA SIVI YAĞ EKLE YAĞI KIZDIR BAKLAVAYI KES ÜZERİNE DÖK PİŞİR.PİŞİRDİKTEN SONRA FIRINDAN ÇIKAR SOĞUSUN ILIK ŞERBETİ ÜZERİNE DÖK.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder