KEKLİ BAKLAVA


BAKLAVANIN HAMURU:

1 ÇAY BAR. SU

1 ÇAY BAR SÜT

1 ÇAY BAR SIVIYAĞ

1 YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 YEMEK KAŞ. SİRKE

ALDIĞI KADAR UN

KEKİN HAMURU:

3 YUMURTA

1 SU BAR. ŞEKER

1 SU BAR. UN

1 PAKAT KABARTMA TOZU

YARIM FİNCAN SU

1 SU BAR. CEVİZ

ŞERBETİ:

1 SU BAR. ŞEKER

1 SU BAR SU

2 DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI:

30 BEZEYE BÖL.15 -15 AYIR SERVİS TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE NİŞASTA İLE AÇ .15 HAMURU ÜST ÜST KOY TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇ ARASINA KEKİ DÖK.KALAN 15 HAMURU ÜZERİNE AÇIP KEKİN ÜZERİNE SER.1 MARGARİNİ ERİT YARIM BARDAKTA SIVI YAĞ EKLE YAĞI KIZDIR BAKLAVAYI KES ÜZERİNE DÖK PİŞİR.PİŞİRDİKTEN SONRA FIRINDAN ÇIKAR SOĞUSUN ILIK ŞERBETİ ÜZERİNE DÖK.

AFİYET OLSUN...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler