Krep Boregi



Hafta sonu kahvaltilarinda neden se hep bir hamur ici isteniyor. Turkiye'de hemen firina kosup hazir ekmek hamuru alip pisi yapardim. Simdi pisi icin hamuru aksam mayalamam gerekiyor.
Bazan usenince aksamdan hamur mayalamaya bende sabah krep yapiyorum.Ici malzemesi ne olursa olsun cocuklar seviyor. E bende seviyorum yapimida kolay. Mutlaka herkez biliyordur olsun birde ben anlatayim .Kim bilir tekrar hatirlayip yapanlar olur .
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardagi sut
1/2 cay bardagi sivi yag
1 kahvekasigi tuz
2 su bardagina yakin un
1 kahve kasigi seker
tavayi yaglamak icin margerin
ICI ICIN
1/2 bag maydonoz
200 gr peynir
YAPILISI
ilk once yumurta ve sutu iyice cirpiyoruz
sonra sivi yagi,tuz, seker ve unu ekliyoruz
akiskan bir hamur olacak.
Isitigimiz tavaya ilk once findik kadar
yagla yaglayip 1 kepce krep hamurunu
yayiyoruz.Arkali onlu pisiriyoruz
sicak ken icine paynirli harcdan kotup
sariyoruz.Tum malzeme bitince uzerine
kasar rendesi ekip 20 dakika daha pisiriyoruz .
kahvalti sofrasinda afiyetle tukatiyoruz..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler