Künefe yapımını sevgili Sezgin amcam öğretmişti annem'e.
Ogün bugün evimizde sürekli yapılan bir tatlı.Kuzenlerim her İstanbuldan geldiklerinde "Teyzeeeeeee Hadi bi künefe yapsanda yesekkkkk " demeye başladıklarında annem hiç dayanamaz.
Künefeyi yedikten sonra oluk oluk su içsekde çok güzel bir tat.
Sıcak sıcak çok güzeeeeeellll :)
MALZEMELER;
300 Gr Tereyağı
750 Gr Tel kadayıf
500 Gr tuzsuz peynir (künefede biz tuzsuz köy peyniri kullanıyoruz)
ŞERBETİ İÇİN;
5 Su bardağı Şeker
5 Su bardağı Su
YAPILIŞI
Önce 5 şeker ve suyu ocağa alıp alıyoruz ki künefe oluncaya şerbet olsun.Tel kadayıfları bir tepside iyide parçalarken diğer taraftan tereyağını bir tavada eritiyoruz.Eriyen tereyağını parçalanan tel kadayıplarla karıştırarak 2 ye ayırıyoruz.Ayrılan bir tel kadayıfın yarısını tesiye iyice bastırıyoruz.
Tuzsuz peyniri rendeleyip tepsiye bastırılan kadayıfın üzerine iyice yerleştiriyoruz.Tel kadayıfın diğer yarısını da alıp peynirlerin üzerine iyica bastırarık tepsiye yayıyoruz.
175 Derecelik Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
Künefe pişer pişmez fırından çıkarıp üzerine şerbeti döküp servis edilir.
Künefenin özelliği peynirler donmadan sıcak sıcak yenmesidir.
Afiyet Bal Şeker Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder