Gecdigimiz gunlerde sevgili Nergiz hanim bizleri evinde caya davet etti. Cok keyifli ve cok guzel bir gundu. Guler yuzuyle misafir perverligiyle bizleri cok guzel agirladi.Ben burdan kendisine bir kez daha cokk tesekkur ederim .Nergiz hanim bizler icin cok yorulmus, cok guzel ikramliklar hazirlamis. Ben ayri ayri resimleyemedim, ama her firsatta sizlere bu ikramliklardan tarifler yazicam. Tabiki Nergiz hanimin katkilariyla :)
Masada kiymali , ispanakli ve sigara boreyi vardi.Mantarli kis, tavuklu ve sebzeli ekmek,katmer,karidesli ekmek dilimleri,tutsulenmis salmon sadnvic ve kisir vardi.
Ben tatlilari resimlemeyi unutmusum.Neler vardi cukulatali pasta, meyveli tart,meyve salatasi revani bunlar aklima gelenler .Nasil olduysa revaniyi unutmamisim.Cok guzel bir revani idi.
Iste bu harika revaninin resmi ve tarifi.
9 yumurta
1 su bardagi seker
7 corba kasigi tereyag
1 bucuk bardak ince irmik
1/3 bardak un
1 limon kabugu
1 cimdik tuz
SURUP ICIN
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
2 corba kasigi limon suyu
YAPILISI
Ilk once yumurtalari beyazi ile sarisini ayiriyoruz. yumurta sarilarina sekeri ve limon kabugu rendesini ekleyip 8 dakikka cirpiyoruz.
Diyer tarafta bir cimdik tuzla yumurta aklarini da 8 dakika cirpiyoruz.
Cirptigimiz yumurta sarilarina yavas yavas (kasik kasik) irmikle un karisimini ekliyoruz.
Kar haline gelmis yumurta beyazlarinida tatta bir spatula ile yavas yavas karisima ekliyorz(cirpmamaya ozen gostermek gerekiyor) bu islemi yaparken ispatulayla karisimi katlaya katlaya karistiryoruz. 6 kasik erimis ve sogumus tereyaginida yavas yavas revani harcina ekliyoruz ve diyer 1 kasik yagla 9x13 boyutlarinda bir kalibi yaglayip unluyoruz ve karisimi bu kaliba alip 325 f firinda uzeri kizarana dek pisiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder