PORTAKAL SOSLU KEK

Bugülerde portakallı tariflere kafayı taktım. Geçen gün fabrikada sevgili ahçılarımız portakallı revani yapmışlardı. Bayıldım bayıldım.Bugün ise size sunacağım tarifde portakallı , mis mis portakal kokan bir kek.






MALZEMELER;

  • 4 Yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • Yarım kahve fincanı su
  • 1 pk kabartma tozu

Sos için;
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • Portakal kabuğu rendesi (2 adet portakal'ın kabuğu)

YAPILIŞI;
Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra suyu, unu ve kabartma tozunu ilave edip 180 derecede pişiriyoruz.
Sos için kullanılacak olan malzemeleri  ve portakal kabuklarını da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıp, ocağın altı kapanır.
Kek soğuduktan sonra, ters çevirip, portakal sosu üzerine dökülüp servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler