ŞEFTALİ KURABİYE





MALZEMELERİ:

250 gr SANA VEYA TEREYAĞI(YUMUŞAK)

1 ÇAY BAR. PUDRA ŞEKERİ

1 PAKET VANİLYA

1 ÇAY KAŞ. KABARTMA TOZU

4 SU BAR. UN

GIDA BOYASI (SARI,KIRMIZI)

SÜSLEMESİ İÇİN TOZ ŞEKER

HAMURUN YAPILIŞI:

GIDA BOYASI VE ŞEKER HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞUR AMA HAMURUN YUMUŞAK OLSUN .HAMURUN ÜZERİNİ ÖRT YARIM SAAT BEKLESİN SONRA YARIM CEVİZ KABUĞUNUN DIŞ KISMINA HAMURDAN KOPARDIĞIN KÜÇÜK PARÇAYI YERLEŞTİR VE YAĞLI KAĞIT SERDİĞİN TEPSİYE YERLEŞTİR ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITTIĞIN FIRINDA PİŞİR AMA ÇOK KIZARMASIN HAFİF PEMBELEŞSİN AL.

KREMASI:

300 GR SÜT

1 YUMURTA SARISI

1 SU BAR. UN

YARIM SU BAR. TOZ ŞEKER

1 ÇORBA KAŞ. MARGARİN

1 ÇAY KAŞ.VANİLYA

NOT: İSTEĞE GÖRE İÇİNE ÇİKOLATA SOSUDA KULLANABİLİRSİNİZ.

SÜSLEMESİ:

HAMURUN İÇİNE KREMEYI KOYDUKTAN SONRA AYRI KASELERDE KIRMIZI VE SARI GIDA BOYASINI SU İLE SULANDIR . HAMURU ÖNCE KIRMIZI SONRA SARI BOYAYA BATIR.DAHA SONRA TOZ ŞEKERE BATIR.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler