TARHANA ÇORBASI

Bizim yöremize ait olan emek emek hazırlanıp  yenilen çok lezzetli bir çorbadır.Tarhana Çorbası.....
Tarhananın yapılışını çok fazla detaylı bir şekilde bilmesemde,bildiğim kadarıyla aktarayım.
Bizim köyümüzde epeyce çok yapıldığı için genelde yengem yapıp, gönderiyor. Sağolsun.

Kırılmış  buğday (Yarma)ve katık (Kesme yoğurt) karıştırılıp ,büyük temiz bir beze kaşık yardımıyla beze bırakılır.
Tarhana kuruyunca ise çorbası yapılır.


KURUMUŞ TARHANA GÖRÜNÜMÜ:

ÇORBA YAPILMIŞ HALİ:

MALZEMELER:
  • 15 Adet tarhana
  • 1/2 Su bardağı  Nohut
  • 3 Diş sarımsak
  • Tuz
  • Çorbanın kıvamına göre su

YAPILIŞI;

Tarhana ve nohutlar akşamdan suya  ıslatılır iyice yumuşasın.yumuşayan tarhanalar ve nohutlar yıkanıp,su dolu tencerede pişmeye bırakılır.
Tarhana ve nohut piştikten sonra üzerine, yağda 1-2 çevrilen nane sosu çarbaya aktarılır.Servis yapılan çorbanın içine dövülmüş olan sarımsaklar eklenir.

AFİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler