Tarhananın yapılışını çok fazla detaylı bir şekilde bilmesemde,bildiğim kadarıyla aktarayım.
Bizim köyümüzde epeyce çok yapıldığı için genelde yengem yapıp, gönderiyor. Sağolsun.
Kırılmış buğday (Yarma)ve katık (Kesme yoğurt) karıştırılıp ,büyük temiz bir beze kaşık yardımıyla beze bırakılır.
Tarhana kuruyunca ise çorbası yapılır.
KURUMUŞ TARHANA GÖRÜNÜMÜ:
ÇORBA YAPILMIŞ HALİ:
MALZEMELER:
- 15 Adet tarhana
- 1/2 Su bardağı Nohut
- 3 Diş sarımsak
- Tuz
- Çorbanın kıvamına göre su
YAPILIŞI;
Tarhana ve nohutlar akşamdan suya ıslatılır iyice yumuşasın.yumuşayan tarhanalar ve nohutlar yıkanıp,su dolu tencerede pişmeye bırakılır.
Tarhana ve nohut piştikten sonra üzerine, yağda 1-2 çevrilen nane sosu çarbaya aktarılır.Servis yapılan çorbanın içine dövülmüş olan sarımsaklar eklenir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder