TOPALAK ÇORBA (Hamur Çorba)

Herkeze iyi hafta sonları diliyorum,,,
Annem 1 haftadır izmirde :( düğün için gitmişti fakat dayım biraz daha kalmasınıistediğinden hala merzifon'a gelemedi. Haftaya inşallah  annem gelecek ben gideceğim. Hak mı reva mı yani :)
Annem'in  evde olmadığından bütün mutfak işleri bana kaldı.Akşam eve gel  yemek ye topla, bulaşıkları,bulaşık makinesine diz sonra yarın'ın yemeklerini pişir.Topla sil et derken saat epeyce ilerlemiş oluyor.
Allahtan mutfakda tv varda. Sevdiğim dizileri kaçırmıyorum en azından. 
Bu durumdan keyif alıyor muyum, : ) tabi ki alıyorum.

Geçen gün ilk defa yaptığım  topalak çorbasını elim varıpta bir türlü yayınlayamamıştım.İlk defa yaptım ama hakkını da verdim yani :)




MALZEMELER;

  • 1 Çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı kare olarak kesilmiş hamur.
  • Aldığı kadar sıcak su
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (asıl tarifinde katıkla yapılıyor)
  • 4 Diş sarımsak
  • Nane - pul biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI;

Yeşil mercimeği  içi su dolu bir tencerede hafif diri oluncaya  kadar haşlıyoruz.Hafif diri olan mercimeklere  hamurları katıp pişmeye bırakıyoruz.Hamurlar piştiğinde ocağın altını kapatıyoruz.
Çorba ılıyınca bir kapa koyulan yorğurtların sıcaklığını çorbanın sıcaklığına eşitlemek için çorbanın suyundan katıp, sıcakları eşitlenince yoğurdu, mercimek ve hamurların olduğu tencereye döküyoruz.
yalnız yoğurdu eklemek için çorbanın iyice ılık olması gerekiyor.Yoksa çorbanız kesik kesip olur.
Yoğurdu ekledikten sonra tereyeğını, naneyi ve pul biber sosunu tenceyereye döküyoruz.

 Dövülmüş sarımsaklarıda ekleyip o şekilde servis yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler