Zeytin yali Bakla ( bahcemden )




Bir ay kadar once bir cok blogger arkadasim mevsimi dolayis ile bakla enginar tarifleri veriyordu. Bende burda taze bakla bulamadigimdan ve bahceye ektiigmden bahsetmistim.

Iste baklalarim buyudu urun verdi . Kendi urettiginiz sebzenin tadi lezzeti bir baska guzel oluyor. Hem taze, hem hic bir tarim ilaci kullanilmadi. Ee daha ne isterim :) Icine kulandigim dere otu,nane ,taze sogan ve sarimsak( sogan ve sarimsagin resimlerini cekemedim ) hersey bahcedendi .Neyse ben tarife geceyim.


Once baklalari temizliyoruz kararmamasi icin icine iki kasik un ve bir kac damla limon suyu ekledigimiz suya atiyoruz. Baklalar suda beklerken ,bir buyuk kuru sogani tencerenin dibine dogruyoruz. Suyunu suzdugumuz baklari buyuk bir kaba alip iki tane taze sarimsak ince dogranmi,iki tane taze sogan ince dogranmis ,bir kucuk demet dere otu kiyilmis ,iki dal taze nane kiyilmis , yarim limon suyu, bir tatli kasigi seker, bir tatli kasigi tuzla ve bir cay bardagi kadar zeytin yagiyla tum malzemeyi iyice harmanliyoz ve dogradigimiz kuru soganlarin uzerine ekliyoruz.

Tencereyi ocada koyup kisik ateste kapagini acmadan ,ama arada tencereyi salayarak 15 dakika pisiriyoruz. 1 kasik unla iki cay bardagi suyu iyice karistirip rengi iyice donmus baklalara ilave ediyoruz ve 10 dakika daha pisiriyoruz . Ister ilik ister soguk servise suna bilirsiniz. Tabiki yaninda sarimsakli yogurt sart ;)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler