Once baklalari temizliyoruz kararmamasi icin icine iki kasik un ve bir kac damla limon suyu ekledigimiz suya atiyoruz. Baklalar suda beklerken ,bir buyuk kuru sogani tencerenin dibine dogruyoruz. Suyunu suzdugumuz baklari buyuk bir kaba alip iki tane taze sarimsak ince dogranmi,iki tane taze sogan ince dogranmis ,bir kucuk demet dere otu kiyilmis ,iki dal taze nane kiyilmis , yarim limon suyu, bir tatli kasigi seker, bir tatli kasigi tuzla ve bir cay bardagi kadar zeytin yagiyla tum malzemeyi iyice harmanliyoz ve dogradigimiz kuru soganlarin uzerine ekliyoruz.
Tencereyi ocada koyup kisik ateste kapagini acmadan ,ama arada tencereyi salayarak 15 dakika pisiriyoruz. 1 kasik unla iki cay bardagi suyu iyice karistirip rengi iyice donmus baklalara ilave ediyoruz ve 10 dakika daha pisiriyoruz . Ister ilik ister soguk servise suna bilirsiniz. Tabiki yaninda sarimsakli yogurt sart ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder