Burgu Balava

Ben gene suruplu bir tatli tarifi etmeden duramiycam :)

MALZEMELER
1 paket flo ( yaprak baklava hamuru)
2 su bardagi ceviz
250 gr margarin
2 su bardagi seker
2 su bardagi su

YAPILISI
Ilk once surup u hazirlayin, seker ve suyu bir kapta 5 ,10 dakika kaynatin .
Cevizi rondada cekin, margarini eriyin .Yaprak flodan bir adet alin ve erimis margarinle heryerini yaglayin( firca yardimi ile ) Yagladiginiz hamura ceviz serpistirin ve oklavayla hamurun dar kenarindan baslayarak sarin . Sarilan hamuru iki ucundan kavrayip ortaya dogru buzun .Oklavadan siyrilan hamuru yaglanmis tepsiye dizin . Firininizi orta sicaklikta isitin ve tepsiyi yakalsik 15,20 dakika pisirin ( kizaranadek) firndan cikan baklavaya ilik serbeti kepce ile gezdirerek dokun .Tatliniz hazirdir afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler