Antep Usulu Kadayif

Bu esimin encok sevdiyi tatli . Kalorisi cok yuksek oldugu icin cok yapmiyorum ancak misafir geleceyi zaman yapiyorum ki kalabalikla tukensin . Hem herkez tarafindna beyeniliyor hem esimin gonlu oluyor.
Bu gun birde tatli tarif edeyim dedim .Umarim beyenirsiniz :))

MALZEMELER

1 kg. CiG telkadayıf
525 gr. eritilmis margarin
50 ml. pekmez
300 gr. iri cekilmis antepfıstıgı


Surubu icin
2 kg. tozseker (8 su bardagı)
1 lt su (4 su bardagı)
1/2 adet limonun suyu

YAPILISI
Bir kapta eritilmiS margarinin 1/3 Unu pekmez ile karıstırın. Kadayıfı pisireceginiz tepsinin dibine karısımın tamamını surun Fırınınızı 150 C ye getirip ısıtın. Cig kadayıfın yarısını iki elinizin arasında ovalayınye tepsiye esit olarak serpin. Kabarık bir halde olan kadayıfı elinizle bastırın. Uzerine cekilmis antepfıstıgını serpistirin. Kalan kadayıfı yine ovalayarak tepsiye dagıtıp, uzerine bastırın. Kalan margarini kadayıfın uzerinde gezdirin. Isıtılmıs fırına surerek kadayıf kızanncaya kadar yaklasık 30 dakika pisirin. Surubunu hazırlamak icin sekeri ve suyu bir tencerede karıstırarak kaynatın. Surup kıvama gelince limon suyunu katıp karıstırın. Bir tasım kaynatıp, atesten alın. Pisen kadayıfı fırından alıp biraz daha buyuk bir tepsiye ters cevirerek 2-3 dakika dinlemeye bırakın. Uzerine kaynar haldeki surubunu dokup, kadayıf surubu tamamen cekinceye kadar tepsisinde sogumaya bırakın, İyice soguduktan sonra uzerini fistikla susleyip servis yapin . Herkezin beyeneceyinden eminim




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler