İçinde patlıcan olan her yemeği severim ne kadar içinde nikotin barındırdığı söylensede türk mutfağının vazgeçilmez sebzesi bence benimde patlıcan ile yaptığım yemeklerim çok işte onlardan biri...
- 1 kg patlıcan
- 500 gr kıyma
- 3-4 adet domates
- 5- 6 adet biber
- 1 adet soğan
- ekmek içi
- köfte baharatları
- tuz,sıvıyağ
- salça
Patlıcanları yuvarlak dilimler kesip tuzlu suda bekletiyoruz.
Kıyma,ekmek içi ,soğan ve baharatlarla köfte yoğuruyoruz.
Köftelerede yuvarlak şekil veriyoruz .
Domatesleri yuvarlak dilimler halinde ince ince kesiyoruz.
Biberleri büyüklüğüne göre 2 yada 3 parçaya ayırıyoruz.
Suyunu süzüp kuruladığımız patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp yağını çektiriyoruz.
Borcama patlıcan köfte domates ve biberi sıra sıra diziyoruz.
üzerine salçalı su yapıp fırına sürüyoruz.
NOT: patlıcanları kızarttığımız için başka yağ kullanmıyorum yoksa çok yağlı oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder