MANTARLI TAVUK SOTE


Tavuk ve mantarın harika uyumu mantarlı tavuk sote ...
  • 500 gr tavuk kuşbaşı
  • 250 gr mantar
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş soğan
  • tuz,sıvıyağ,kekik
  • isteğe göre salça
Mantarları limonlu suda biraz haşlıyoruz kara çıkan suyunu salsın diye sonra doğruyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz üzerine sırasıyla domates biber tavuk ve mantarları ilave ediyoruz .
Suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz üzerine az su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Yemeğimizi ocaktan indirmeden önce tuzunu ve baharatlarını ilave ediyoruz .
NOT: Eğer yemeğimizin rengini daha kırmızı istersek salça ilave ediyoruz soğan kavrulurken .
Çok sulu bir yemek değil hiç su koymadanda pişebilir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler