Tavuk ve mantarın harika uyumu mantarlı tavuk sote ...
- 500 gr tavuk kuşbaşı
- 250 gr mantar
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş soğan
- tuz,sıvıyağ,kekik
- isteğe göre salça
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz üzerine sırasıyla domates biber tavuk ve mantarları ilave ediyoruz .
Suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz üzerine az su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Yemeğimizi ocaktan indirmeden önce tuzunu ve baharatlarını ilave ediyoruz .
NOT: Eğer yemeğimizin rengini daha kırmızı istersek salça ilave ediyoruz soğan kavrulurken .
Çok sulu bir yemek değil hiç su koymadanda pişebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder