Birde bulgur pilavi yapmisiz . Sebze bol olunca yazin bu bolluktan iyic eyararlanayim dedim .
Malzemeler
2 Bardak Bulgur
1 Salcalık Kırmızıbiber
1 Havuc
1 Buyuk Sogan
1 Kuçuk Patlıcan
Yarım Cay Bardagı Zeytinyagı
Yarım Demet Maydanoz
Tuz, Feslegen, Karabiber, Kırmızıbiber
Yemein Tarifi
Soganı yarım halkalar seklinde dilimleyin. Sebzeleri kucuk kucuk dograyın. Sogan ve sebzeleri zeytinyagında kavurun. Yıkanmıs bulguru ilave edip 3-4 dakika karıstırarak kavurun.Karısımın uzerine suyu ekleyin. Baharatları ilave edip suyunu cekinceye kadar kısık ateste pisirin. 10 dakika demlendirip kıyılmıs maydanoz ile birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder