Esim in bir gun canim buz gibi tatli bir icecek cekti bemesiyle yapilan kuru erik Kompostosu.
Ramazan ayinda dolaptan hic eksik olmasini istemem kompostonun .Baska zaman ancak biir isterse yaparim . Esimin kompostoyu ozledim demesiyle soframiza geldi bu sefer. Yemek yapmayi seven herkez bilir komposto yapmasini, ama bu tarif baska :)
Malzemeleri
2 su bardagi kuru erik
2 su bardagi seker
6 su bardagi su
1/2 su bardagi badem
4,5 tane karanfil
1 cubuk tarcin
Yapilisi
Ilk once bademlerin kabuklarini soyalim. Kabuklari soymak icin bademlerin uzerien kaynar su ekleyip 15,20 dakika bekleyin sicak suda yumsayan kabuklari hemen soyulacaktir .
Tencereye suyu, erikleri, koyup erikler yumsayanadek pisirin. Erikler yumsayinca sekerini karanfilini ve cubuk tarcini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatip ocaktan alin .Kabuklarini soyduugunuz bademleri yagsiz tavada surekli karistirarak kavurun ,nemi gidip gevrek olanadek .Kavrulan bademleri kopusto kaselerinin uzerine serpin . Sizde hemen yapin bence ama yaninda tereyagli beyaz pilavida ihmal etmeyin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder