Yine beni zor anlarda kurtaran bir yemek. Isimin cok oldugu gunlerde isimle meskul olurken ocakda kendi kendine pisen yemekelri tecih ederim . nohut ta benim temizlik yaptigim bir gunde soframizada yerini aldi .
Malzemesi
1/2 kg nohut
300 gr parca et
2 dis sarimsak
1 buyuk sogan
1 cay bardagi sivi yag
1 corba kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
tuz
Yapilisi;
Nohutlari aksamdan islatin aksamdan unutuysaniz sabah erken islaya bilirisiniz .Nohut 8 saat isli kalmasi yeterli oluyor. Ben duduklu tencereden yapicaksam nohutlari harslamiyorum.
Tencereye sivi yagi alin isitin ve etleri ekleyin .Suyunu salip cekenedek kavurun . Kavrulan etleri tencereden suzerek cikartin .Tencereye ezilmis sarimsaklari ve soganlari ekleyin. Pembelesen soganlara salcalari ekleyin ve iyice ezin .Salcalarda kavrulunca islanmis nohutlari ve suyunu ekleyin tencerenin kapagini kapatin . Eyer duduklu tencere kulaniyorsaniz kaynamaya basladiktan sonra 20 dakika yeterlidir . Pistiyini kontrol ettikten sonra tuzunu ekleyin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder