Ispanakli Acma Borek

Blogga yazilmak icin sirasini bekleyen bir tarif . sanirim hic bir Turk evladi borege hayir diyemez . Icinin malzeme tercihi kisiye gore degisebilir . Kiymalisida, peynir liside ,patatesliside, ispanaklisida ismi borekse mutlaka tercih edilir . Iste bende arkadaslarim
icin ispanakli borek yapmistim ve simdi tarifini sizlerle paylasmak istedim .

Malzemeleri
1 kg un
1 kg ispanak
1 su bardagi peynir
1 su bardagi yagurt
1 su bardagin sivi yag
1 yumurta
tuz
kara biber

Yapimi
Ilk once ispanaklari ayiklayip yikayip dograyin .Ispanaklara peynir , kara biber ve tuz ilave edin .Boragin ic malzemesi hazir simdi hamur hazirlayin .Elenmis un dan bir kase kadar ayirip geri kalan unu genis bir kaba alip tuz ve 2 corba kasigi kadar sivi yag ilave edin ve suyla yavas yavas yogurun ,cok sert olmayan bir hamur olsun . Hamuru 5 parcaya ayirip bezeler yapin ve yarim saat dinlendirin . Dinlenen bezelerin altini ustunu ayirgimiz una bulayip oklavayla aca bildigimin kadar acin ( arasira un serpmeyi ihmal etmeyin ki hamur yapismasin ) . Yogurda yagi de ekleyip iyice cirpin ve acdiginiz yufkanin uzerine bir kepce kadar dokup yufkanin heryerini islatin . Yufkayi ikiye kesin ve duz tarafina ispanak yayin ve
rula seklinde sarin . Yaglanmis tepsiye rulolari siralayin .Bu sekilde tum malzeme bittiginde boreyin uzerine, icine yumurtayida eklediyimiz yagli yogurdu surup orta isida bir firinda kizarana dek pisirin .
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler