Bizim koyumuzde borek denildimi ilk akla lahanali sac boreyi gelir . Isteyen istediyi ic malzemesini kullanir ama herkezin ilk tercihi lahanadir . Hernekadar koydeki tadi yakalayamasakda arada canimiz cektikce teflon bir tavayi sac gibi kulanip lahanali boreyimizi yapiyoruz .Hem cok hafif hemd e cok besleyici bence ,ustelik cokda tok tutuyor . Daha once lahanayla borek yapmadiysaniz ilk firsata denemeniz tavsiye ederim
Malzemeleri
1 kucuk lahana
2 ince pirasa
1 kase kurupeynir (karaman )
isteyen beyaz peynirde kullana bilir
1 cay bardagi zeytinyagi
tuz
Birer tatli kasigi kr biber, krz biber, kuru nane,
Hamur icin
1 kg un
1 tatli kasigi tuz
2 su bardagi su
Yapilisi
Ilk once un, tuz ve suyla hamurunu yoguruyoruz ve yarim saat dinlendiryoruz. hamur dinlenirken icini hazirlayalim .
Ince kiydigimiz lahanayi ( lahananin damarlarini cikariyoruz ) tuzla iyice ovuyoruz yumusatiyoruz.
Yumusayan lahanaya incecik kiydigimiz pirasayi, peyniri,zeytinyagini ve baharatalari ekliyoruz .
Yogurdugumuz hamurdan bezeler yapip unlu zeminde oklavayla inc e bir yufka aciyoruz
Acdigimiz yufkayi ortadan ikiye kesiyoruz. Ikiye ayirdigimiz yufkanin birnin yarisina lahanada yayiyoruz .
Diyer yarisini ustune kapatip kenarlarini elimizle bastirarak kapatiyoruz. Kenarlarinin iyic e yapismasi lazim aksi halde piserken acilir ve lahanalar dokulur.
Kenarlarini kapattigimiz yufkalari teflon bir tavada yagsiz iki tarafinida pisiriyoruz . Piserken boreklerin kurumamasi lazim bunun icin ocak orta derecede acilir ve borek SIK SIK cevrilir . Her iki yonude iyice pistiginde lahanali sac boregi servis e hazirdir .Isterseniz ocakdan aldiginiz anda uzerine tereyagi da sure bilirisiniz . Cok seveceginizden eminim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder