Lahanali Sac Boregi


Bizim koyumuzde borek denildimi ilk akla lahanali sac boreyi gelir . Isteyen istediyi ic malzemesini kullanir ama herkezin ilk tercihi lahanadir . Hernekadar koydeki tadi yakalayamasakda arada canimiz cektikce teflon bir tavayi sac gibi kulanip lahanali boreyimizi yapiyoruz .Hem cok hafif hemd e cok besleyici bence ,ustelik cokda tok tutuyor . Daha once lahanayla borek yapmadiysaniz ilk firsata denemeniz tavsiye ederim



Malzemeleri

1 kucuk lahana

2 ince pirasa

1 kase kurupeynir (karaman )

isteyen beyaz peynirde kullana bilir

1 cay bardagi zeytinyagi

tuz

Birer tatli kasigi kr biber, krz biber, kuru nane,


Hamur icin

1 kg un

1 tatli kasigi tuz

2 su bardagi su


Yapilisi


Ilk once un, tuz ve suyla hamurunu yoguruyoruz ve yarim saat dinlendiryoruz. hamur dinlenirken icini hazirlayalim .








Ince kiydigimiz lahanayi ( lahananin damarlarini cikariyoruz ) tuzla iyice ovuyoruz yumusatiyoruz.


Yumusayan lahanaya incecik kiydigimiz pirasayi, peyniri,zeytinyagini ve baharatalari ekliyoruz .

Yogurdugumuz hamurdan bezeler yapip unlu zeminde oklavayla inc e bir yufka aciyoruz

Acdigimiz yufkayi ortadan ikiye kesiyoruz. Ikiye ayirdigimiz yufkanin birnin yarisina lahanada yayiyoruz .












Diyer yarisini ustune kapatip kenarlarini elimizle bastirarak kapatiyoruz. Kenarlarinin iyic e yapismasi lazim aksi halde piserken acilir ve lahanalar dokulur.



Kenarlarini kapattigimiz yufkalari teflon bir tavada yagsiz iki tarafinida pisiriyoruz . Piserken boreklerin kurumamasi lazim bunun icin ocak orta derecede acilir ve borek SIK SIK cevrilir . Her iki yonude iyice pistiginde lahanali sac boregi servis e hazirdir .Isterseniz ocakdan aldiginiz anda uzerine tereyagi da sure bilirisiniz . Cok seveceginizden eminim .












Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler