Ozellikle Geleneksel yemeklerin yanina yakisacak bir salata .
MALZEMESI
1 kucuk beyaz lahana
4 yaprak kirmizi lahana
1 turp
yaram demek maydonoz.
Sosu icin
yarim bardak sirke
yarim bardak zetin yagi
1 kasik seker
1 kasik tuz
1 kahve kasigi hardal
YAPIMI
Lahanayi yaprak yaprak ayirip iyice yikayin.Damarlarini aldiginiz lahanayi incecik kiyin.
Kirmizi lahanayida ayni sekilde kiyin .Kiyilan lahanalari tuzlayip yarim saat bekletin.
Yarim saat sonra iyice elinizle ovun ,icine turp u da rendeleyin .Lahanalari salata tabagina alin ve sosunu hazirlayin. Butun sos malzemasini bir kucuk kavanoza dokun iyice calkalayin ve salatanin uzerine gezdirin .Bir kac zeytinlede susledinizmi servise hazir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder