Misafirleriniz icin hem cok lezzetli hem cok kolay bir yemek
Malzemeler
2 butun tavuk gogsu
1 kase kucuk dogranmis mantar
1 su bardagi sut
2 kasik un tepeleme
2 corba kasigi sivi yag
1 corba kasigi tereyag
1 dis ezilmis sarimsek
1 kucuk rende sogan
tuz, karabiber
YAPILISI
Tavuk gogsulerini yikayip kemiklerinden ayirip iki parmak seritler halinda dograyin.
Dogranmis tavuk goguslerini sivi yagda her iki yonunu kizartin ve bir firin kabina alin.
Gogusleri kizartigimiz tavaya ezilmis sarimsaklari atin iki karistirip hemen mantari ilave edin . Mantarlar suyunu salip cekince rende sogani ilave edin ,mantarlar iyice pisenedek ara sira karistirin .Mantarlar piserken baska bir sos kabinda tereyagini eritin ve kizdirin kokus cikan tereyagina unu ekleyin ve iyice kavurun .Kavrulan una sutu de ekleyip sosu kivami alanadek pisirin (biraz akiskan olmasi gerekiyor).Pisen sosu mantarlara ekleyin, karistirin ve tavuklarin uzerine iyice yayin . Artik firina vere bilirsiniz yarim saat pisince servise hazir dir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder